27. května 2015

Co delat, kdyz propasnete nanebevzeti ?

Co delat, 
kdyz propasnete nanebevzeti / Vytrzeni Cirkve?

Toto vam rikam podle Slova Pane:
" My zivi, kteri se dockame prichodu Pane, zesnule nepredejdeme.
Zazni povel, hlas archandela a zvuk Bozi polnice, sam Pan sestoupi z nebe,a ti, kdo zemreli v Kristu, vstanou nejdrive; potom my zivi, kteri se toho dockame, budeme spolu s nimi uchvaceni v oblacich vzhuru vstric Panu. A pak uz navzdy budeme s Panem."
1. Tesalonskym 4:15-17
Obsah:
A. Vzepreni se systemu Antikrista (falesneho Krista):
1. Prijmi evangelium o kralovstvi
2. Zocel se ve sve odvaze
3. Odmitni prijeti znacky (cisla) selmy !
4. Priprav se na mucednictvi

B. Rozsiruj evangelium o kralovstvi bozim:
1. Modli se k Bohu - tve modlitby jsou vyslyseny
2. Bud' svedkem v tomto programu evangelizace
3. Never zadnym slibum Antikrista
4. Soustreduj se na budoucnost -
nebot' kralovstvi(nebeske) je na dosah
5. Uz jsi se rozhodl ?

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

A. VZEPRI SE SYSTEMU ANTIKRISTA - FALESNEHO KRISTA.

Buh si ve svem prorockem kalendari vyhradut casovy usek zvany, OBDOBI SOUZENI. Toto obdobi nasleduje hned po obdobi cirkve, obdobi zvane MILOSRDENSTVI BOZI. Na zemi budou miliardy lidi, ktere na konci obdobi milosrdenstvi neprijaly Evangelium Jezise Krista. Ti se pak ocitnou v obdobi souzeni. Tato kniha je urcena zvlaste jim.
A PRAVE TY MUZES BYT SVEDKEM TOHO, ZE PRAVI KRESTANE TOHOTO SVETA NAJEDNOU ZAHADNE ZMIZELI.
Je-li tomu tak, pak jsi se ocitnul v obdobi, ktere bude zcela odlisne vsem, co jsi doposud zazil. Budes se muset radikalne rozhodnout co delat !
Co ted, kdyz jsi propasl nanebevzeti cirkve? Pri psani teto knizky jsem si plne vedom toho, ze nanebevzeti krestanu se blizi. Az se tak stane a my zmizime z tohoto sveta, bude to predstavovat zaver obdobi cirkve Kristivy, a pocatek obdobi souzeni a velkych tezkosti.
Co delat, kdyz propasnu nanebevzeti?
Prozatim se snazime vyuzit casu, ktery jsme jeste na zemi, abychom tu pro vas zanechali nejakou zpravu. Je to nase svedectvi pro vas, kteri jste promarnili svoli prilezitost nanebevzeti.
Pro vas vsechny, kteri mohou cist tyto radky jeste pred nanebevzetim, je toto obdobi vzacnou prilezitosti k tomu, abychom se modlili za vsechny ty, kdoz propasnou takovou jedinecnou prilezitost a budou nuceni projit dobou strasti a utrpeni. Tato knizka je rozdelena do nekolika sekci, ktere se zabyvaji jednak tim, jak se vyhnout jistym zalezitostem, tak i tim, jak se utvrdit v tech ostatnich. Z tohoto duvodu jsme nazvali nasledujici kapitolu:"Vzepri se systemu falesneho krista-Antikrista." V okamziku kdy dojde k nanebevzeti pravych krestanu, prijde na scenu novy vladce sveta. Bible svata ma pro nej oznaceni ANTIKRIST, ackoliv vy jej budete znat pod zcela jinym jmenem. Bude velice mocny a bude schopen ovladnout politicky system celeho sveta. Celosvetova popularita, jake se mu dostane bude i predmetem bohosluzby noveho nabozenstvi tohoto obdobi. Pokud jsi zmeskal nanebevzeti, ocitl jsi se nahle v systemu Antikrista. Co delat?

1. PRIJMI EVANGELIUM KRALOVSTVI BOZIHO.

Nevahej a co nejdrive prijmi do sveho srdce onu zvest, ze Kralovstvi nebeske je na dosah. V obdobi, kdy tu na zemi jeste byla cirkev Kristova, jsme meli tu vzacnou prilezitost uverit a prijmout Evangelium (Dobrou Novinu) Boziho milosrdenstvi, ktere rika:"Milosti tedy jste spaseni skrze viru. Spaseni neni z vas, je to Bozi dar, neni z vasich skutku, takze se nikdo nemuze chlubit."(Efezskym 2:8-9) My, kdoz jsme tomuto uverili, jsme se okamzite stali CLENY CIRKVE, ktera je telem Krista, a ktara take cela zmizi v okamziku nanebevzeti. Pote pozbyva Evangelium Boziho milosrdenstvi sve platnosti a je nahrazeno Evangeliem kralovstvi Boziho,ktere rika:"Cinte pokani, nebot se priblizilo kralovstvi nebeske."(Matous 4:17) Stejne evangelium kazal Pan Jezis zidovskemu narodu za sveho pozemskeho pusobeni. Zide, jako narod, jej neprijali a proto bylo pozdrzeno. Kristus se vrati na zem s velikou moci a slavou. Jeho prichodem se naplni evangelium o kralovstvi nebeskem, coz nam predpovedel Pan Jezis Kristus, kdyz rekl:"A toto evangelium o kralovstvi bude kazano po celem svete na svedectvi vsem narodum, a teprve potom prijde konec."(Matous 24:14) Nas Kral se brzy vrati, a proto je nutne v nej uverit, a tak jej prijmout. Jedinou cestou spasy a tvoji nadeji v obdobi souzeni je uverit Evangeliu o kralovstvi nebeskem. Predstavuje to pro tebe Vecny zivot. Maji ti, kdoz se ocitli v obdobi souzeni, vubec nejakou nadeji na to, aby byli spaseni? Samozrejme, budou jich miliony, a ty muzes byt jednim z nich ! Uznej, ze Jezis Kristus je Synem Bozim, Mesiasem Israele, Spasitelem lidstva. Prijmi jej, jeho odkaz o Evangeliu Kralovstvi a tim nabydes Vecneho zivota a s nim i dedictvi zeme, jak je psano v Bibli. Absolutne nejdulezitejsi je prijmout Evangelium o Kralovstvi. Tim se stanes soucasti velkeho programu, jehoz ukolem bude sireni Evangelia o Kralovstvi po celem svete. Obdobi souzeni nebude pouze casem velkeho utrpeni, ale take dobou nejvetsi evangelizace sveta. Kralovstvi nebeske je na dosah !

Porovnejme nyni rozdil mezi evangeliem milosrdenstvim Bozim a mezi evangeliem o Kralovstvi nebeskem. To prvni evangelium Boziho milosrdenstvi nam rika, ze Kristus Syn Bozi, zemrel na krizi za nase hrichy, vstal z mrtvych za 3 dny, a vstoupil na nebesa, pak-li ze tomu uverime, nabydeme takto vecneho zivota a staneme se soucasti prave cirkve Kristovy. Vecny zivot je nam darovan skrze pritomnost Ducha svateho, ktery se stane soucasti naseho byti od okamziku nasi viry v Pana Jezise Krista. Jsme detmi ziveho a praveho Boha (popsano v Bibli) a jsme dedici celeho vesmiru.
Po evangeliu milosrdenstvi Boziho je v poradi druha zprava o souzeni - tedy evangelium Kralovstvi nebeskeho. V okamziku, kdyz uveris, ze Jezis Kristus je tvuj Mesias, Mesias Israele a Kral vesmiru, pak jsi prijal vzkaz, ze kralovstvi nebeske je na dosah. I ty jsi byl obdaren vecnym zivotem. Ackoliv nejsi soucasti tela Kristova (Kristova cirkev), stal jsi se clenem bajecneho Boziho programu "obnoveneho a rozsireneho Israele." Pokud ctes tyto radky v obdobi Boziho milosrdenstvi (pred nanebevzetim pravych krestanu), pak uver evangeliu tohoto milosrdenstvi, dokud mas cas ! Toto je nejbajecnejsi nabidka, jake se kdy cloveku dostalo a ma nesrovnatelne vetsi vyhody, nez evangelium kralovstvi nebeskeho. Pak-li ze jsi propasl tuto sanci, ma rada je, abys co nejdrive prijal toto druhe evangelium o kralovstvi nebeskem, protoze jsi se ocitl v obdobi tzv.souzeni. Je to tva jedina nadeje !
Je tu mnoho udalosti, kterych budes celit v tomto obdobi a na ktere se musis pripravit. Uz nyni je ti jasne, ze se staly divne veci v tomto svete. Zmizeli miliony pravych krastanu ze vsech koutu sveta, coz se nazyva "vytrzeni cirkve Kristovy", a ty jsi tu zustal. Tvuj nynejsi zivot bude vyzadovat mnoha razna rozhodnuti a velikou davku presvedceni a odhodlani, abys toto prezil !

2. ZOCEL SE VE SVE ODVAZE.

Jaka je nase rada, pokud se tyce vzepreni se systemu Antikrista? Music byt odvazny, pak-li ze jsi prvne prijal evangelium o kralovstvi nebeskem. Verici v tomto obdobi nabyde velikeho privilegia, avsak zaroven s tim bude nucen celit velike opozici na tomto svete. Kniha Zjeveni v Bibli svate pojednava o tomto obdobi souzeni a ty jsi jeji casti! Na mnoho mistech se v ni hovori o nasledujicim:
"Oni nad nim zvitezili pro krev Berankovu(Kristovu) a pro slovo sveho svedectvi, nemilovali svuj zivot tak, aby se zalekli smrti."(Zjeveni 12:11). Postavili se proti dablovi, ktery mezi ne prisel. Byl soucasti opozice v obdobi souzeni znamena, ze budes muset byt odvazny. Bude to vyzadovat velike usili a velikou odvahu na tve strane, abys uspesne vyplnil Bozi vuli! Bible nas neustale vybizi, abychom se zocelili, zmuznili atd.: "Bud rozhodny a udatny..."(Jozue 1:6a). "Stujte tedy, opasani kolem beder pravdou, obrneni pancirem spravedlnosti, obuti k pohotove sluzbe evangeliu pokoje, a vzdycky se stitem viry, jimz byste uhasili vsechny ohnive strely toho Zleho."(Efezskym 6:14-16). V kazdem obdobi lidskych dejin si Bible svata vyzadovala odvazne lidi, kterych bude o to vice vyzadovat v obdobi souzeni. Doufejme, ze se rozhodnes zit pro Krista, coz predstavuje ohromnou davku odvahy. A je dost dobre mozne, ze se tak stane v obdobi tveho zivota. "A tak, bratri, svou silu hledejte u Pana, v jeho velike moci. Oblecte plnou Bozi zbroj, abyste mohli odolat dablovim svodum."(Efezskym 6:10-11). Tato rada nebyla nikdy vice aktualni, nez tomu bude v obdobi souzeni. Proto se musis zocelit a zit velice odvazne.

3. ODMITNI PRIJMOUT ZNACKU SELMY. (cislici, mikrocip)

Toto je nejdulezitejsi varovani.
Za zadnych okolnosti neprijmi znacku selmy.Oznaceni "selma" je jenom jednou z dalsich jmen pro Antikrista !
Nejprve se ujme vlady nad deseti zememi a pak bude vladnout celemu svetu. Jednou z jeho vlastnosti bude vysoka organizovanost, ale mej se napozoru - je to muz v rukou samotneho dabla. On bude protagonistou noveho svetoveho usporadani, a take se mu podari ustanovit novou vladu, ktera bude vyzadovat od vsech lidi sveta, aby byli soucasti programu teto vlady. Tento program bude predstavovat samotnou existenci cloveka, ktery nebude schopen nakupovat, ci prodavat, pak-li ze se ocitne mimo tento program. Je nutne, abys byl dopredu informovan o tom, co predstavuje prijeti teto "znacky" tak, jak to je popsano v Bibli;
"Za nimi letel treti andel a volal mocnym hlasem: Kdo kleka pred selmou a pred jeji sochou, kdo prijima jeji cejch(znacku) na celo ci na ruku, bude pit vino Boziho rozhorleni, ktere Buh naleva neredene do cise sveho hnevu; a bude mucen sirou,pred svatymi andely a pred Berankem(Jezisem Kristem). A jeho muka neustanou na veky veku a dnem ani noci nedojde pokoje ten, kdo kleka pred selmou a jejim obrazem a nechal si vtisknout jeji jmeno."(Zjeveni 14:9-11).
Zavaznost tohoto varovani je obrovska. Antikrist bude pozadovat, aby mu kazdy clovek odprisahal loialnost, a tak obdrzel znacku na prave ruce, anebo na cele hlavy. Bez teto znacky nelze ani nkupovat, ani prodavat. Kazdy clovek, ktery odmitne prijmout tuto znacku, se razem ocitne v bezprostrednim nebezpeci smrti hladem, ale i tak je to jedine reseni. Je dost mozne, ze se ti podari navazat kontakt s ostatnimi, kteri stejne tak jako ty, neprijali znacku selmi a treba tak naleznes i strechu nad hlavou. Zadny clovek, ktery prijme znacku selmi, nemuze byt za zadnych okolnosti nikdy spasen !
Rozhodnuti je na tobe, ackoliv predstavuje nasledky, trvajici po celou vecnost. Odmitni tuto znacku za kazdou cenu! Dokonce i v nasi dobe kdyz se svet toci kolem computeru, jsou tu taci, kteri propaguji myslenku totalniho zorganizovani celeho sveta. Technologie soucasnosti bezpochyby dosahuje kapacity, aby kazdy jednotlivec byl "ocislovan", a tak identifikovat kdekoliv na svete. Bible nam rika, ze cely svet se podridi celosvetove vlade a nabozenstvi vedene Antikristem. Nejprve ekonomie a pak cely svet bude soucasti systemu uctivani Antikrista. Identifikacni "znacka" bude zarukou a znamenim vsech tech, kteri budou nasledovniky Antikrista a jeho systemu. Co se stane, kdyz se odmitnes stat soucasti tohoto systemu? S nejvetsi pravdepodobnosti zemres mucednickou smrti. Muzes byt konfrotovan s podobnym prubehem, jakym je tento:"Prijmi znacku, anebo zemri!" Pokud se tak stane, vzpomen si na obsah teto knizky. Pochop, ze to, co se prave deje, bylo uz davno prorokovano. Prijmi s virou Evangelium o kralovstvi a odmitni znacku.

4.PRIPRAV SE NA MUCEDNICTVI.

Vim, ze kdyz tu hovorime o umirani pro Krista mucednickou smrti, zni to vse strasne. Nyni se spolecne zamysleme nad touto myslenkou umirani. Apostol Pavel nam sdeluje nasledujici, pokud se tyce vericich v Krista: "Kde je, smrt, tve vitezstvi? Kde je, smrt, tva zbran?"(1.Korintskym 15:55).Nikdy bychom nemeli Cirkev ve svete tak, jak dnes zname, kdyby nebylo tech, kteri byli ochotni i zemrit pro Krista. Byly jich mozna i cele miliony, kdoz se postavili za Krista. Je dost mozne, ze doba mucednictvi je opet nablizku. Pokud ctes tyto radky v dobe po vytrzeni pravych krestanu ze sveta, pak jsi se razem ocitl v obdobi tzv. souzeni, a je treba se pripravit na vse, ano i na mucednickou smrt. Jsi-li na pochybach, pak je na miste si pripomenout slove Kristova:"...Bud verny az na smrt, a dam ti vitezny venec(korunu) zivota."(Zjeveni 2:10c). Buh pripravil pro vsechny mucedniky zvlastni korunu, ktera bude odmenou vsem tem, kdoz zaplatili oddanost svymi zivoty. Vsem lidem, zijicim v obdobi souzeni, bude dana Bohem tato moznost mucednicke smrti; ackoliv moznost zit, bude spojena s kompromisem uvnitr systemu Antikrista.Nezapomen vsak, pak-li prijmes znak selmy(antikrista), nemuzes byt uz NIKDY SPASEN ! Tvuj hlas pro Krista, ktery vede pres mucednickou smrt do vecneho zivota, bude korunovan velikou odmenou. Jestlize promeskas vytrzeni (nanebevzeti), musis pamatovat na tyto dulezite skutecnosti. Nikdy neni na skodu, kdyz si je casto pripomeneme, trebaze stale zijeme v obdobi milosrdenstvi, tedy obdobi cirkve Kristovy.Pro nas, kdoz se pripravuji na vytrzeni cirkve, je snad nejtezsi si predstavit vsechny ty hruzy obdobi souzeni. Pokud jsi vsak promeskal ono vytrzeni, pak jsi se razem ocitl v obdobi souzeni.
Takze jeste jednou, nejprve musis uverit Evangeliu o kralovstvi. Prijmi Jezise Krista za sveho Mesiase. Ver, ze Kristus prichazi na tento svet, aby zde ustanovil sve kralovstvi. Pokud jsi v Kristu, pak se nemusis niceho obavat, bez ohledu na to, co se prihodi. Vytrvas-li ve svem rozhodnuti (pro Krista) pak Jej nejenom poznas, ale take s Nim budes kralovat. Zocel se, abys dokazal zit odvazne. Odvaha byla vzdy znakem tech, kdoz uverili v Pana a nyni bude prostredkem preziti, mas vsechny predpoklady, abys celil budoucnost s odvahou !
SVETOVLADA ANTIKRISTA ZACNE ZCELA NEVINNE A POZVOLNA DOSAHNE TAKOVE VELIKOSTI, ZE POHLTI CELY SVET !
A proc tu vlastne mame obdobi tzv.souzeni? Je to v podstate Bozi odezva na lidske pocinani, ktere je charakterizovano tim, ze clovek je nezavisly, a tedy nepotrebuje Boha. A proto Buh odpovida, at se stane po tvem! Ukaz, co umis! Obdobi souzeni je poslednim obdobim, kdy svetu vladne clovek. Bude to obdobi charakterizovane utopii, ze clovek muze vse, ale vse se zhrouti a bude to nakonec jen to nejhroznejsi obdobi lidskych dejin. Plna polovina lidstva zahyne behem obdobi souzeni. Jedna ctvrtina lidstva zahyne tak, jak je prorokovano v knize Zjeveni kapitola 6, a pak jeste zahyne jedna tretina zbytku lidstva, jak je napsano v knize Zjeveni kapitola 9. Toto bude vysledek udalosti, jez se jiz dnes vali na tento svet. Polozme si nyni jeste jednu otazku, ktera se tyka obdobi souzeni - a sice bude toto tryznive obdobi souzeni trvat na veky? Odpoved zni, Ne ! Obdobi souzeni je presne predurceno a definovano. Doba jeho trvani je 7 let, prinemz zejmena poslednich 3 1/2 let bude silenych.
Pan Jezis Kristus nam rika o tomto obdobi souzeni toto:" A kdyby nebyly ty dny zkraceny, nebyl by spasen zadny clovek;...(Matous 24:22a). Ty dny hrozneho souzeni budou "zkraceny" slavnym prichodem Jezise krista na zem, za doprovodu mnoha (tisicu,milionu) Svatych (Kristovy Cirkve)-(list Juduv, vers 14).Prijde, aby vysvobodil oblehane Zidy, aby osvobodil svet z moci Antikrista, a aby ustanovil sve kralovstvi zde na zemi. Musis se ted rozhodnout, zda-li chces verne vytrvat az do prichodu tohoto kralovstvi. Ve sve podstate tu jde o velice kratke obdobi, ktere je nutne vytrvat a pak prijde pravy Kristus. My budeme soucasti jeho bajecne vlady tohoto sveta a i celeho vesmiru. V souvislosti s touto velikou udalosti se musime rozhodnout pro Krista prave v tento den. Pan Jezis Kristus opet prijde. A to je, v obdobi souzeni, pro tebe velika nadeje, nejenom slovo, ale ale nejvetsi nadeje. Bud` pripraven na tyto udalosti, ktere zaplavuji cely svet.

B. ROZSIRUJ EVANGELIUM O KRALOVSTVI.

Kdyz si predstavis, ze jsi propasl vytrzeni, tak bys nemel v zadnem pripade ztratit hlavu, ale mel bys nalezt v sobe odvahu. Nedopust, abys byl zdrcen timto velkym problemem! Naopak se plne angazuj v sireni Evangelia o kralovstvi. Pak-li ze ctes tento clanek po vytrzeni vericich, a pak-li ze jsi prijal Jezise Krista za sveho osobniho Spasitele (coz je popsano v prvni casti teto knihy), stal jsi se automaticky soucasti te skupiny vericich, ktere Bible nazyva "Svatymi obdobi souzeni". Dostalo se ti tak zvlastni pocty a zodpovednosti, ktere se tykaji te skutecnosti, ze jsi tu v roli hlasatele Kralovstvi Boziho.
Pamatuj, ze Kristus predpovedel hlasani Evangelia o Kralovstvi do vsech koutu sveta s tim, ze konec prijde az pote:"A toto Evangelium o Kralovstvi bude kazano po celem svete na svedectvi vsem narodum, a potom prijde konec." (Matous 24:14). Kristus zde nehovori o zprave, kterou tomuto svetu bude prinaset cirkev, az do doby jejiho vytrzeni. Vzkaz Evangelia o Kralovstvi se stane nastrojem velike nadeje behem udobi souzeni. V pripade, ze procitas tyto stranky jiz po vytrzeni vericich, dostala se ti role obzvlastni zodpovednosti, ktere je sireni tohoto vzkazu o Kralovstvi Bozim do celeho sveta!

1. MODLI SE K BOHU - TVE MODLITBY JSOU VYSLYSENY. 
K naplneni teto role je treba si uvedomit urcite zasady. Predevsim se nezapomen stale modlit, nebot tve modlitby budou vyslyseny. Pan Tennyson rekl:"Modlitbou je dosazeno tolik veci, ze si to ani cely svet nedokaze predstavit." V kazdem udobi predstavuje modlitba velikou dulezitost, ale v obdobi souzeni bude tato dulezitost jeste umocnena. Na tomto miste si dovolim navrhnout myslenku, ktera stoji za uvahu. V knize Zjeveni,kap.5 stoji tento vers:"A kdyz tu knihu uchopil, 4 bytosti a 24 starcu padlo na kolena pred Berankem; kazdy mel loutnu a zlatou nadobu naplnenou vuni kadidla, coz jsou modlitby Boziho lidu."(Zjeveni 5:8). Takze zlate nadoby naplnene vuni kadidla predstavuji modlitby svatych. Pokud se domnivas, ze tve modlitby nejsou nicim jinym, nezli tlachanim do vetru, pak se mylis. Tve modlitby jsou prave, zivouci a dost dobre i vecnou zalezitosti. Jsou ulozeny do zlate nadoby, ktere obsahuji "modlitby svatych". Dale se tu nabizi dalsi pasaz knihy Zjeveni, ktera zacina kapitolou 15 a zasahuje az do kapitoly 16.
Pravi nasledujici:"Jedna ze ctyr bytosti pred Bozim trunem podala ten sedmi andelum sedm zlatych nadob naplnenych hnevem Boha, ziveho na veky veku. Svatyne byla naplnena oblakem slavy a moci Bozi, takze nikdo nemohl vstoupit do svatyne, dokud se nedokona sedmero pohrom, ktere prinasi tech sedm andelu. A slysel jsem mocny hlas ze svatyne, jak pravi sedmi andelum: Jdete a vylejte tech sedm nadob Boziho hnevu na Zem! Prvni andel sel a vylil svou nadobu na Zem: a zle, zhoubne vredy padly na lidi oznacene znamenim drave selmy (Antikrista) a klekajici pred jejim obrazem."(Zjeveni 15:7-16:2). Je mozne, aby nadoby, ktere obsahuji modlitby svatych a ktere jsou popsany v knize Zjeveni kap.6 se staly nadobami, ktere jsou zachyceny v knize Zjeveni, kap.15 a 16 ?
Je mozne, aby se modlitby svatych premenily v hnev Bozi, ktery je vylit na tento svet, zijici ve stavu totalni rebelie vuci Bohu? Zda se mi to zcela pravdepodobne.
Necht` se tve modlitby stanou nastrojem vsemocneho Boha. Jednoho dne se stanou nastrojem soudu tohoto sveta. Proste se ti dostane zadostiucineni. Neexistuje takova modlitba, ktere by se nedostalo pozornosti od samotneho Boha, a ktera by neprinesla zadny vysledek.Az se dostaneme do nebe, mam za to, ze budeme v uzasu nad tim, jak velikou roli nase modlitby hraly. Toto ti pravim, jsi-li ziv v udobi souzeni, nevahej a hodne se modli. Ma to pro tebe obrovsky vyznam. Vez, ze tyto modlitby, trebaze nejprve zdanlive kratoucke, jako napr.:"Pane, pomoz mi, protoze jsem v uzkych", se stanou nastrojem Bozi odvety. Ma prvni rada tobe je:"nezapomen se modlit." Vzdyt` budes potrebovat Bozi pomoc vice, nezli kterakoliv generace lidi v cele historii lidstva.
Modlit se za to, aby si se stal vyznavacem modlitby. V tomto obdobi milosrdenstvi Boziho se modlime za vsechny, kdoz svedci svetu pro Krista a tez za nasi cinnost v tomto svete pro naseho Pana. Taktez se modlime dopredu za tebe.At` Buh pomaha v tom, abys byl silny, rozhodny, zejmena v modlitbach.

2. BUD` SVEDKEM V TOMTO PROGRAMU EVANGELIZACE. 
Bezpochybnou skutecnosti lidskeho zivote je fakt, ze Buh nikdy necini nic bezduvodne. Byl to On, kdo te tu ponechal na tomto svete v hodine "velikeho souzeni" a mel k tomu velky duvod. Vzdyt musis naplnit proroctvi Pana Jezise Krista, kde sam rika:"A toto evangelium o kralovstvi bude kazano po celem svete na svedectvi vsem narodum, a teprve potom prijde konec."(Matous 24:14).
Proto nasi radou pote, co jsi promeskal "vytrzeni", je zapojit se aktivne do evangelizace sveho okolniho, ale i vzdaleneho sveta pro naseho PanaJezise Krista. Treba se stane tva evangelizace tou nejvetsi, jakou tento svet poznal!
Bible nam rika, ze tu bude bezpocet vericich v Jezise Krista, kteri nabydou tohoto poznani a statusu prave v dobe souzeni. Tito verici jsou predurceni se stat Bozimi instrumenty, skrze ktere budou lide spaseni. Jen si povaz, ze prave ty jsi jednim z nich. Mej se vsak napozoru, protoze Antikrist predstavi tomuto svetu podobny, ale falesny program. Moc Antikrista bude zalozena na dvou bazich. Jednou bazi je politika, se kterou ocaruje svet a ktera bude zajistena opravdu silnou ekonomii. Druhou bazi bude celosvetove nabozenstvi.
Nenechte se mylit, ze se budes nudit v nadchazejicich dnech tohoto obdobi, nebot` budes zapasit s opravdu silnym a nebezpecnym protivnikem, ktery udela vse, aby ti zmaril plany o sireni evangelia po svete. Cozpak tomu kdy bylo jinak? Vzdyt` po celou histirii krestanstvi, museli ti, kdoz se pravem nazyvaji detmi Bozomi, neustale zapolit s opozici. Proto jejich svedectvi o Panu Jezisi Kristu bylo vzdy neochvejne, rezolutni a odvazne. Ani ty to nebudes mit snadne, ba naopak, protoze Antikrist a jeho program budou tou nejvetsi zatezkavajici zkouskou. ckoliv v Pismu nalezneme nasledujici prislib:"Vy vsak jste z Boha, deti, a zvitezli jste nad falesnymi proroky, protoze ten, ktery je ve vas (coz je treti Bozi osoba,tedy Duch svaty), je vetsi nez ten, ktery je ve svete (coz je Satan)."(1 Jan 4:4). Stvoritel, coz je jenom Buh, navzdy zustava nadrazen tomu, coz bylo stvoreno. To plati stejne tak pro lidi, jako pro andeli (vcetne Satana).
Svet siri program Satana, ty mas vsak za ukol sirit daleko vetsi a vznesenejsi program, Evangelium o kralovstvi. Jenom, kdyz to umoznis Bohu, tak te dokaze vyuzit takovym zpusobem, o jakem se ti ani nesnilo. Jen si pomatuj; Buh uvede na scenu veliky pocet lidi, kteri se stanou jeho svedky na tomto svete. Ty jsi jednim z nich a to neni vse, nebot` dokonce i andele ti budou v teto nove roli svedka asistovat. Prestoze dny celeho obdobi souzeni budou nepredstavitelne tezke a hrozne pro vsechny neverici, ty, na druhe strane, prozijes obdobi velikeho triumfu a fantastickeho naplneni, coby svedek Bozi.
Nenech si takovou prilezitost ujit !

3. NEVER ZADNYM SLIBUM ANTIKRISTA.

Tou treti nejdulezitejsi radou je to, abys v zadnem pripade neuveril slibum Antikrista. Vzdyt` cely tento svet, ktery mame pred ocima neni nic jineho nez lez, sama lez.
Toto rceni bude obzvlaste pravdive v obdobi souzeni.
Bible nam rika: "Proto je Buh vydava do moci klamu, aby uverili lzi. Tak budou odsouzeni vsichni, kdo neuverili pravde, ale nalezli zalibeni v nepravosti."(2 Tesalonskym 2:11,12). Antikrist prijde znovu a znovu s novym programem pro tento svet s prislibem, ze tentokrat vse bude fungovat. Bude predstavovat dokonaleho politika. Mozna, ze pak prijde vhod proroctvi, ze byl tim nejvetsim lharem, jaky tento svet zazil.
Ackoliv jeho nejvetsi lzi se stane nasledujici prohlaseni:"Ja jsem Kristus. Jedine ja jsem hoden nasledovani a vasi vernosti. Prijmete identifikacni znacku (znameni,cejch), ktera vam bude s mym souhlasem udelena.(na celo, ci na pravou ruku) a teprve pote premenime tento svet ve "svet noveho veku."
Stejny Antikrist prednese svetu obzalobu tech, kteri se postavi na opozici jeho programu. Tou opozici nebude nikdo jiny, nez vsichni opravdovi svedci Bozi, kteri vzejdou z uzemi dnesniho Izraele, Palestiny, z mesta Jeruzalema a tez ti, kdoz byli ovlivneni hodnotami judeo-krestanstvi. Verdikt bude jasny. Znicit vsechnu opozici a pak bude svet muj.
Jak toho bude chtit dosahnout? Popis je opet nalezen v radkach Bible:
"Proc se pro narody bouri, proc narody kuji marne plany? Srocuji se kralove zeme, vladcove se spolu umlouvaji proti Hospodinu a pomazanemu jeho; Zpretrhame jejich pouta, jejich provazy pryc odhodime. Ten, jenz truni v nebesich, se smeje, Panovnikovi jsou k smichu."(Zalm 2:1-4). Antikrist vyhlasi valku proti Bohu. Pak-li ze dokaze znicit Palestinu, Izrael a Zidy, nebude mu stat naprosto nic v jeho ceste k vitezstvi. Pak by dokazal znicit viru, evangelium kralovstvi Boziho, pak by na celem svete neexistovala zadna pravdiva alternativa falesneho uceni Antikrista. Tento dabelsky program je nutne zamitnout hned od pocatku. Neverit nicemu, co vzejde z falesnych slibu, kterymi Antikrist ohloupi tento svet.
Podobne varovani lze uplatnit i v nasi dobe, tedy obdobi Boziho milosrdenstvi, abychom se uchranili falesnych politickych prislibu. Neni mozne, aby se jeden stal uspesnym politikem, aniz by slibil, co vlastne nemuze splnit, tedy musi lhat a kompromitovat. Je si vedom toho, ze mu tento svet odpusti lzi, kterych se dopustil a ze budou nepodstatne, jakmile se po volbach ujme sve vedouci funkce. To same plati i v nasi dobe Bozi milosti a milosrdenstvi. Velikost a mira klamu se mnohonasobne zvetsi za obdobi vlady Antikrista.
Mej se na pozoru pred fascinujicimi, zato vsak falesnymi zazraky Antikrista, se kterymi se bude snazit presvedcit tento svet o sve nadprirozene moci !

4. SOUSTREDUJ SE NA BUDOUCNOST-NEBOT KRALOVSTVI NEBESKE JE NA DOSAH. O pravdivosti Bible svedci jecen zajimavy vyrok. Prestoze prochazis obdobim souzeni, a zivot je nesmirne tezky a plny stresu, je tu pro tebe velika nadeje. Tato nadeje vychazi od Boha a preklenuje vsechna obdobi lidske existence zde na zemi a je urcena vsem tem, kdo k nemu patri. Brzy tento svet zazije Bozi soud ve forme 21 pohrom (7 zapecetenych svitku, 7 zatroubeni polnic, 7 nadob s pohromami-kniha Zjeveni5,...).
Ztraty na lidskych zivotech budou absolutne nepredstavitelne a budou se dotykat vsech kontinentu a narodu na celem svete. Dokonce mucednici v nebi, kteri polozili sve zivoty pro Jezise Krista pro hlasani Slova Boziho(Bible svate) budou narikat:"Kdy uz, Pane svaty a verny, vykonas soud a za nasi krev potrestas ty, kdo bydli na zemi? Tu jim vsem bylo dano bile roucho a bylo jim receno, aby meli strpeni jeste kratky cas, dokud jejich pocet nedoplni spolusluzebnici a bratri, kteri budou zabiti jako oni." Buh radi: "Vydrzte jenom jeste chvilicku, az se naplni pocet mucedniku, kteri jsou Kristovymi svedky." Pak se budou dit veci. Kristus sam poukazal na obdobi souzeni, kdyz rekl:"A kdyby nebyly ty dny zkraceny, nebyl by spasen zadny clovek; ale kvuli vyvolenym budou ty dny zkraceny."(Matous 24:22).
Co znamena "dny zkraceny"? Jak muze Buh zkratit dny obdobi souzeni a skoncovat tuto silenost?
Toto obdobi souzeni bude ukonceno slavnostnim navratem Pana Jezise Krista. On je tim "svetlem na konci tunelu" a on je tvou nadeji na lepsi zitrek, obzvlaste, kdyz ctes tyto radky v dobe souzeni. Uz brzy budes svedkem velkolepe udalosti:
"A videl jsem nebesa otevrena, a hle, bily kun, a na nem sedi ten, ktery ma jmeno Verny a Pravy, nebot` soudi a bojuje spravedlive. Jeho oci plamen ohne a na hlave mnozstvi kralovskych korun; jeho jmeno je napsano a nezna je nikdo nez on sam. Ma na sobe plast` zbroceny krvi a jeho jmeno je Slovo Bozi. Za nim nebeska vosjka na bilych konich, oblecena do belostneho cisteho kmentu. Z jeho ust vychazi ostry mec, aby jim pobijel narody; bude je past (jim vladnout) zeleznou berlou. On bude tlacit lis plny vina trestajiciho hnevu Boha vsemohouciho. Na plasti a na boku ma napsano jmeno: Kral kralu a Pan panu."(Zjeveni 19:11-16).
Slavny prichod Pana Jezise Krista na zem bude vyvrcholenim lidske historie. Toto je druhy prichod Krale kralu.
Mam tu pro tebezajimavy prislib. Pokud projdes obdobim souzeni, pak se oba setkame. Budu soucasti Bozi armady svatych, kteri se vrati na zem s Panem Jezisem Kristem. Tato udalost bude koncem toho hrozneho obdobi, ktere se take nazyva "souzeni pro Jakoba."(Jeremjas 30:7).
Navrat Krista bude charakterizovat jeho velkou moc a slavu, tak jak nam to popisuje apostol Jan. Ver, ze Kristus, ktereho konecne uzris nebude cizincem z Galileje. Prijde jako Kral kralu a Pan panu. Jeho plast zbroceny krvi; ostry mec, ktery vychzi z jeho ust, aby soudil narody (coz je obrazem nepredstavitelne moci jeho Slova). Je doprovazen armadou svatych. A kdo tvori tuto armadu? Hodi se na tomto miste citovat Henocha tak, jak je to zapsano v liste Judove, vers 14b.
"...Hle, prichazi Pan s desetitisici svych svatych,..."
Kdo se nazyva svaty?
Je tim kazdy, kdo uveri evangeliu Jezise Krista. A proc jsme vlastne povazovani za svate v pritomnosti Boha? Odpoved` je jasna, jde tu o "pozicni zasveceni","pripsane ospravedlneni".
Kristova spravedlnost se stane nasi osprevedlnosti v okamzik, kdyz uverime evangeliu.
Tak se staneme soucasti Bozi armady, ktera se vrati na zem s Panem Jezisem Kristem.
Co bude nasledovat?
Navrat Pana Jezise Krista predstavuje svrzeni dabla. Satan bude svazan a uvrzen do bezedne propasti na obdobi 1000 let. Kristus totalne znici moc Antikrista. Antikrist, stejne tak jako falesny prorok, ktery ridil nabozensky system Antikrista, jsou vhozeni zaziva do ohniveho jezera, kde budou v mukach trpet na veky veku. Na konci tisicileti vlady Krista zde na zemi se k nim pripoji Satan, ktery taktez ukonci svoji karieru v ohnivem jezere.
Kdyz se Pan Kristus navrati na zem po obdobi souzeni, ihned ustanovi zde sve kralovstvi. Proto mej odvahu a trpelivost. I toto zle obdobi skonci a ty budes vysvobozen. Pak nastoupi obdobi spravedlnosti a kralovstvi Boziho na zemi.
Co tedy na zaver dodat?
Pokud ctes tyto radky v obdobi milosrdenstvi, pak te vyzyvam, abys prijal evangelium Jezise krista a tak jej prijal za sveho osobniho Spasitele, dokud mas cas !
Pokud jsi jiz propasl tuto prilezitost a sni slavne vytrzeni prave cirkve Kristovy, nezoufej, ale uver evangeliu kralovstvi nebeskeho. Bud' zdatny a rezolutni, protoze Kristus je s Tebou. Vyckej navratu Pana Jezise Krista s tim, ze budes sirit evangelium a stanes se tak soucasti jednoho z nejvyznamnejsich obdobi historie celeho vesmiru. Vsak se setkame, nebot` budu clenem Kristovy armady svatych, pri jeho navratu na zem. Nepromarni jedinecnou prilezitost stat se aktivnim clenem Boziho programu evangelizace.

JE PRECI TAK BAJECNE BYT KRESTANEM A VEDET, ZE MAS VECNY ZIVOT !
Obzvlaste je to pravdive v obdobi, jako je to vase.
Pral by sis, stat se krestanem? Vzdyt` vis, ze ti v tom nic nebrani. Prijmi Jezise Krista za sveho Spasitele dnes, a nabydes tak zivota vecneho. Zkus se pomodlit nasledujici modlitbu a vez, ze te Pan uslisi a ze ti da ujisteni o tve spase:
"Nebesky Otce, dekuji mnohokrat za to, za Pan Jezis Kristus zemrel na krizi za vsechny me hrichy a ze pote vstal z mrtvych. Chtel bych jej nyni prijmout za sveho osobniho Spasitele. Uveril jsem v Nej. Prosim. prijmi tuto modlitbu ve jmenu Pana Jezise Krista. Amen."
Pokud jsi se takto pomodlil v obdobi milosrdenstvi, budes soucasti udalosti zvane "vytrzeni cirkve Kristovy" a vubec se nemusis obavat toho, ze budes prozivat hruzy sedmileteho obdobi souzeni.
Pak-li ze jsi se stal krestanem a cirkev Kristova (verici, znovuzrozeni krastane) jsou stale zde na zemi, nevahej a podel se s nami o svuj radostny prozitek , prijeti Pana Jezise Krista za sveho Spasitele a Vykupitele.

D.B.