27. května 2015

Co by mel kazdy Katolik vedet ?

Co by mel kazdy Katolik vedet ?
"Posvet je svou pravdou; tvé slovo je pravda."  Jan 17:17
 "Všechna Boží řeč je protříbená, on je štítem těch, kteří se k němu utíkají. K jeho slovům nic nepřidávej, jinak tě potrestá a budeš shledán lhářem."  Přísloví 30:5 
+
 
Dar vecneho zivota nelze koupit a ani jej ziskat jinym zpusobem, nez prijetim zcela zdarma od samotneho Boha !
"Mzdou hrichu je smrt, ale darem Bozi milosti je zivot vecny v Kristu Jezisi, nasem Panu." Rimanum 6:23

"Kdo se vykazuje skutky, nedostava mzdu z milosti, nybrz z povinnosti. Kdo se nevykazuje skutky, ale veri v toho, ktery dava spravedlnost bezboznemu, tomu se jeho vira pocita za spravedlnost." Rimanum 4:4-5

"Kdyz z milosti, tedy ne na zaklade skutku - jinak by milost nebyla milosti."  Rimanum 11:6

"...abych ziskal Krista a nalezen byl v nem nikoli s vlastni spravedlnosti, ktera je ze zakona, ale s tou, ktera je z viry v Krista - spravedlnosti z Boha zalozenou na vire." Filipskym 3:9

Nyni vsak je zjevena Bozi spravedlnost bez zakona, dosvedcovana zakonem i proroky, Bozi spravedlnost skrze viru v Jezise krista pro vsecky, kdo veri. Neni totiz rozdilu: vsichni zhresili a jsou daleko od Bozi slavy; jsou ospravedlnovani zadarmo jeho milosti vykoupenim v Kristu Jezisi." Rimanum 3:21-24

Toho, ktery nepoznal hrich (Kristus), kvuli nam ztotoznil s hrichem, abychom v nem dosahli Bozi spravedlnosti."  2.Korintskym 5:21

"Jezis mu rekl: Proc mi rikate dobry? Nikdo neni dobry, jedine Buh."  Marek 10:18

Jako necisti jsme byli vsichni, vsechna nase spravedlnost jako poskvrneny sat.Uvadli jsme vsichni jako listi, nase nepravosti nas unasely jako vitr." Izajas 64:6
Spasa cloveka nema nic spolecneho s konanim dobrych skutku, bezohledu na to jak dobre myslene jsou. Ospravedlneni jsme virou v Jezise Krista !
Rimanum 5:1
"Kdyz jsme tedy ospravedlneni z viry, mame pokoj s Bohem skrze naseho Pana Jezise Krista."

Rimanum 3:25-26
"Jeho ustanovil Buh, aby svou vlastni smrti se stal smirnou obeti pro ty, kdo veri.Tak prokazal, ze byl spravedlivy, kdyz jiz drive trpelive promijel hrichy. Svou spravedlnosti prokazal i v nynejsim case, aby bylo zjevne, ze je spravedlivy a ospravedlnuje toho, kdo zije z viry v Jezise."

Galatskym 2:16
"Vime vsak, ze clovek se nestavapravedlivym pred Bohem na zaklade skutku prikazanych zakonem, nybrz virou v Krista Jezise. my jsme uverili v Jezise Krista, abychom dosli spravedlnosti z viry v Krista, a ne ze skutku zakona. Vzdyt` ze skutku zakona, nebude nikdo ospravedlnen !"
Filipskym 3:9..., abych ziskal Krista a nalezen byl v nem nikoli s vlastni spravedlnosti, ktera je ze zakona, ale s tou, ktera je z viry v Krista - spravedlnosti z Boha zalozenou na vire,...
Rimanum 3:21-24Nyni vsak je zjevena Bozi spravedlnost bez zakona, dosvedcovana zakonem i proroky, Bozi spravedlnost skrze viru v Jezise Krista pro vsechny, kdo veri. Neni totiz rozdilu: vsichni zhresili a jsou daleko od Bozi slavy; jsou ospravedlnovani zadarmo jeho milosti vykoupenim v Kristu Jezisi.
2. Korintskym 5:21
Toho, ktery nepoznal hrich, kvuli nam ztotoznil s hrichem, abychom v nem dosahli Bozi spravedlnosti.
Marek 10:18
Jezis mu rekl: " Proc mi rikas dobry? Nikdo neni dobry, jedine Buh."
Izajas 64:6
Jako necisti jsme byli vsichni, vsechna nase spravedlnost jako poskvrneny sat. Uvadli jsme vsichni jako listi, nase nepravosti nas unasely jako vitr.
Ocistec neexistuje, protoze Kristus davno vykoupil  vsechny hrichy svoji obeti na krizi ! Je zde pouze nebe a nebo peklo.
 
Zidum 1:3 
"On, odlesk Bozi slavy a vyraz Bozi podstaty, nese vsecko svym mocnym slovem. Kdyz dokonal ocisteni od hrichu,..."

Zidum 9:14  
"Cim vice krev Kristova ocisti nase svedomi od mrtvych skutku k sluzbe zivemu Bohu."
Zidum 9 : 27 
"Člověk umírá jen jednou, a pak bude postaven před soud."
1. Korintskym  6:9-11 
 "Coz nevite, ze nespravedlivi nebudou mit ucast v Bozim kralovstvi? Nemylte se: Ani smilnici, ani modlari, ani cizoloznici, ani nemravni, ani zvraceni, ani zlodeji, ani lakomci, opilci, utrhaci, lupici nebudou mit ucast v Bozim kralovstvi.A to jste nekteri byli. Dali jste se vsak obmyt, byli jste posveceni, byli jste ospravedlneni ve jmenu Pana Jezise Krista a Ducha svateho."
1. Korintskym 5 : 8 
"Kristus byl zabit za nás! Nechme už tedy toho starého, hříchem prolezlého života a oslavujeme Krista v čistotě, upřímnosti a pravdivosti."
Titovi 3:5-6  
"On nas zachranil ne pro spravedlive skutky, ktere my jsme konali, nybrz ze sveho slitovani; zachranil nas obmytim, jimzsme se znovu zrodili k novemu zivotu skrze Ducha svateho.Bohate na nas vylil sveho Ducha skrze Jezise Krista, naseho Spasitele."

1. Jan 1:7  
"Jestlize vsak chodime v svetle, jako On je v svetle, mame spolecenstvi mezi sebou a krev Jezise, jeho Syna, nas ocistuje od kazdeho hrichu."

Zidum 1:1-3 
"Mnohokrat a mnohymi zpusoby mluvival Buh k otcum usty proroku; v tomto poslednim case k nam promluvil ve svem Synu, jehoz ustanovil dedicem vseho a skrze nehoz stvoril i veky. On, oblesk Bozi slavy a vyraz Bozi podstaty, nese vsecko svym mocnym slovem. Kdyz dokonal ocisteni od hrichu, USEDL po pravici Boziho majestatu na vysostech."
 
Rimanum 8 : 1 
"My, kdo jsme spojeni s Kristem, nemusíme se již obávat žádného odsouzení k smrti. "
Krest neni podminkou k ziskani spasy, protoze by byl jinak Apostol Pavel vyzvan k tomu aby krtil ! Krest  je vyrazem poslusnosti prikazani naseho Pana.
 
1.Korintskym 1:17
"Kristus me totiz neposlal krtit, ale zvestovat evangelium, ovsem ne moudrosti slov, aby Kristuv kriz nepozbyl smyslu."

1.Januv 1:7 "Jestlize vsak chodite v svetle, jako On je v svetle, mame spolecenstvi mezi sebou a krev Jezise, jeho Syna, nas ocistuje od kazdeho hrichu."

Rimanum 1:16-17 "Nestydim se za evangelium: je to moc Bozi ke spaseni pro kazdeho, kdo veri, predne pro Zida, ale take pro Reka. Vzdyt` se v nem zjevuje Bozi spravedlnost, ktera je porijimana virou a vede k vire; stoji prece psano: Spravedlivy z viry bude ziv." 
Jezis byl prvorozeny syn panny Marie ,
a pote mela s Josefem dalsi syny a dcery !

Matous 1:24-25
"Kdyz se Josef probudil ze spanku, ucinil, jak mu prikazal andel Hospodinuv, a prijal svou manzelku k sobe. Ale nezili spolu, dokud neporodila syna; a dal mu jmeno Jezis.

Marek 6:3
"Coz to neni ten tesar, syn Mariin a bratr Jakubuv, Josefuv, Juduv a Simonuv?
Zalmy 69:9
"Za ciziho me maji mi bratri, cizincem jsem pro syny sve matky,.."
Jan 7:5
"Ani jeho bratri v nej totiz neverili."

Matous 12:46-50
"Jeste kdyz mluvil k zastupum, hle, jeho matka a bratri stali venku a chteli s nim mluvit. Nekdo mu rekl: Hle, tva matka a tvoji bratri stoji venku a chteji s tebou mluvit."
 
Galatskym 1:19
Nikoho jineho z apostolu jsem nevidel, jen Jakuba, bratra Pane.
 
Zalm 69:9
Za cizince me maji mi bratri, cizincem  jsem pro syny sve matky,... 
 
 
 
Dejte si pozor na vsechny ty,
kteri zakazuji manzelstvi a nebo jedeni masa.
 
1. Tim. 4 : 1- 4
"Duch svatý nám říká jasně, že v posledních dobách se někteří v církvi odvrátí od Krista a přikloní se k hlasatelům ďábelských nauk, nestydatým lhářům, kteří si už z ničeho nedělají špatné svědomí. Ti budou zakazovat manželství a požívání některých pokrmů, i když poučeným křesťanům svěřil Bůh tyto věci k radostnému a vděčnému užívání. Vždyť vše, co pochází z Boží ruky, je dobré a nic není zakázané, když za to Bohu děkujeme."

 
maria.gif
Marek 7:13  
"Rušíte Boží slovo svou tradicí, kterou jste ustanovili. A takových podobných věcí děláte mnoho."
 
 
Bible neni jen nejaka stara kniha pohadek, ale je to Bozi Slovo!
Pokud chcete poznat toho praveho Boha, musite brat Bibli velice vazne a ne ji ignorovat. Kazde slovo v Bibli je pravda,
Buh nelze!